ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Νέα » M.Στρατηγάκη : « Για άλλα τρία χρόνια, η λειτουργία του Υπνωτηρίου του Δήμου Αθηναίων, για τους αστέγους»

M.Στρατηγάκη : « Για άλλα τρία χρόνια, η λειτουργία του Υπνωτηρίου του Δήμου Αθηναίων, για τους αστέγους»

MAΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑ 984

Συνεχίζονται οι συμπράξεις του δήμου Αθηναίων με ανθρωπιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και λειτουργίας ενός διευρυμένου δικτύου κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας.

Σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, ο Δήμος εξασφάλισε τη συνέχιση λειτουργίας για τα επόμενα 3 χρόνια του Υπνωτηρίου Αστέγων που βρίσκεται στην οδό Αλικαρνασσού, στην Ακαδημία Πλάτωνος με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη μιλώντας στον Αθήνα 984 και την εκπομπή Breakfast τόνισε ότι το Υπνωτήριο λειτουργεί καθημερινά, 9.00 το βράδυ με 9.00 το πρωί και προσφέρει διανυκτέρευση σε τουλάχιστον 50 αστέγους ανά βραδιά με παροχή βραδινού και πρωινού γεύματος. Επιπρόσθετα, το τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας των Γιατρών του Κόσμου παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής.

Η κ. Στρατηγάκη προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας υπνωτηρίου σε άλλους δύο χώρους για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών. Σε συνεργασία με την οργάνωση Νόστος στην πλατεία Κουμουνδούρου για άτομα με ψυχικές ασθένειες και σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ στην πλατεία Βάθη όπου για πρώτη φορά, όπως είπε, θα φιλοξενούνται εξαρτημένοι οι οποίος αποτελούν το 50% των αστέγων κι έως τώρα ήταν αποκλεισμένοι από τα υπνωτήρια.

Το έργο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων» υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και προωθεί την ανάπτυξη και λειτουργία ενός διευρυμένου δικτύου Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: