ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Εκπαίδευση » Εγκρίσεις για το Πρότυπο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Εγκρίσεις για το Πρότυπο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η ΜΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΟΝΟΣ.

Έγκριση για το κτιριολογικό πρόγραμμα του πρότυπου βιοκλιματικού  νηπιαγωγείου Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος (130ο νηπιαγωγείο). Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, υπέγραψε την  απόφαση με την οποία εγκρίνεται η κατασκευή του νηπιαγωγείου στη συμβολή των οδών Ευκλείδου-Αίμονος Δημοσθένους, δυναμικότητας 50 νηπίων, σε χώρο συνολικής μικτής επιφάνειας 600 τ.μ.  Επιπλέον ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ιωάννης Πάντης ενέκρινε τα επικαιροποιημένα τεύχη δημοπράτησης και διενέργειας του έργου, με προυπολογισμό 2.721.951 ευρώ, 22 πλεον ΦΠΑ 24%.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας πήρε απόφαση και αποδέχεται την υποχρεώση, όπως προκύπτει από το νόμο για τη λειτουργία και τη συντήρηση του κτιρίου του 130ο νηπιαγωγείου, το οποίο ως σήμερα στεγάζεται σε δύο μιρκές αίθουσες στο 60ου δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Η μακέτα του βιοκλιματικού νηπιαγωγείου. Η θέση του από την οδό Δημοσθένους

Το αίτημα για το νηπιαγωγείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, στη θέση της Νομαρχίας, ήταν το πρώτο που έθεσε η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος και με πολυετή αγώνα φαίνεται πως υπάρχουν πλέον οι προοπτικές για την υλοποίηση του έργου.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: