ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » "Academy Gardens" » Δραγασάκης, Σταθάκης, Μπαλτάς και …”Academy Gardens”

Δραγασάκης, Σταθάκης, Μπαλτάς και …”Academy Gardens”

Η μακέτα του εμπορικού κέντρου “Academy Gardens”.

Η αχαριστία των “επενδυτών” απέναντι στην κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Με το γνωστό μηχανισμό στα ΜΜΕ, διοχετεύτηκε μια “είδηση” περί δήθεν αναστολής της “επένδυσης” του Academy Gardens και ενώ πρόκειται για την κυβέρνηση που προώθησε όσο καμία άλλη ως τώρα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Παρενθετικά, δεν υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση της εταιρείας Artume- η οποία δεν διαθέτει ιστοσελίδα- ούτε της μητρικής Blackrock παρά μόνο η γνωστή δράση δημοσιογράφου και ιστοσελίδας.

 

Ο φάκελος της υπόθεσης πήγε από χέρι σε χέρι και πήρε την υπογραφή δύο υπουργών και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.  Ποιος έκανε τη μεταφορά; Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία.Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά ήταν απέναντι στο συγκεκριμένο έργο από τα χρόνια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και συνολικότερα εναντίον των εμπορικών κέντρων, τώρα, χωρίς να υφίσταται μνημονιακή υποχρεώση, έσπευσε να βάλει τις απαραίτητες υπογραφές σε όλη τη φάση της νομιμοποίησης.

-Ο καθηγητής Μπαλτάς υπέγραψε την απόφαση του ΚΑΣ, με την οποία το Συμβούλιο αναθεωρούσε την προηγούμενη απόφαση του για το ύψος του εμπορικού κέντρου με το οποίο δεν έβγαινε το business plan της εταιρείας Artume.

-Ο Σκουρλέτης μαζί με τον Τσιρώνη, πήγαν κόντρα στις εισηγήσεις των “ειδικών” του υπουργείου Περιβάλλοντος και έστειλαν στο ΣτΕ, μια απόφαση με χαμηλότερο ύψος για το εμπορικό κέντρο. Καθώς αυτή η απόφαση εκδόθηκε τη μέρα αντικατάστασής του, το ΣτΕ, όπως είχε το δικαίωμα, διαβάζοντάς τη, την επέστρεψε για νέα κρίση.

-Ο καθηγητής Σταθάκης, ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την τελική υπογραφή στο ΠΔ, του οποίου εκκρεμμεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ, καθώς υπάρχουν “διαπραγματεύσεις” με την  εταιρεία για τις υποχρεώσεις που θα λάβει.

-Το αρμόδιο όργανο οικονομικής πολιτικής , υπό την αντιπροεδρία του Γιάννη Δραγασάκη, είχε δώσει το πράσινο φως για το έργο.

 

Ουδείς από τους 3 υπουργούς μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν τα “οφέλη”- αν υπάρχουν από το έργο, πολύ δε περισσότερο να αναλύσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις. Υπάρχουν, δεν υπάρχουν, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει.

Τα πράγματα είναι χειρότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί άλλαξε στάση -χωρίς ουσιαστικό λόγο- από την εποχή που στήριζε τον αγώνα, αλλά διότι, χωρίς κανένα διάλογο, σφραγίζοντας το μέλλον μίας περιοχής, με συγκλονιστική δυναμική που παραμένει χρόνια υποτιμημένη και υποβαθμισμένη.

Είναι έτοιμη να δώσει την εξαίρεση για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου για την οποία εξαρχής υπήρχε η γνώση πως ο ιδιοκτήτης του (με τα γνωστά ζητήματα) που κουβαλάει η εταιρεία του, δεν μπορούσε να κατασκευάσει το εμπορικό κέντρο.

Όπως και να το κάνουμε είναι μια επιτυχία, να κάνεις αυτά που δεν μπόρεσαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί συγγενείς σε βάρος του Αρχαιολογικού χώρου και της ιστορίας της Ακαδημίας Πλάτωνος.


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: