Οι δύο αρχαιολόγοι που άλλαξαν τη θέση της κυβέρνησης στην υπόθεση “Academy Gardens”

Η ελάχιστη απόσταση των περίπου 300 μέτρων του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και του υπό έγκριση mall “Academy Gardens”.

Τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουμε με αναλυτικά στοιχεία για την υπόθεση “Academy Gardens”. Προς το παρόν, αυτό, που μπορούμε να πούμε, είναι πως δύο στελέχη, αρχαιολόγοι, είναι αυτοί που έπαιξαν ενεργό ρόλο, και άλλαξαν τη θέση του υπουργείου Πολιτισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στο υπουργείο  Περιβάλλοντος να συντάξει ένα Προεδρικό Διάταγμα στα μέτρα της εταιρείας.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής των συμβούλων είναι η βαθιά έκθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Προέδρου της Βουλής, που είχαν καταθέσει ερώτηση  για «Φοροαπαλλαγές της Artume S.A. – ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος – αφήνουν έκθετο τον Πρωθυπουργό».  Γιατί, η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετα αντίθετος, στην αντιπολίτευση με το συγκεκριμένο έργο. Τι άλλαξε όμως; Ποια πρόσωπα, έπαιξαν ρόλο.

 

Ο ένας δραστήριος σύμβουλος είχε υποστηρίξει αρχικά τον αγώνα μας, μετά όμως άλλαξε θέση και στάση, προωθώντας τις θέσεις της εταιρείας, έχοντας στελεχώσει δύο υπουργεία. Η άλλη αρχαιολόγος, με κύρος έδρασε και εκείνη στο παρασκήνιο, πείθοντας υπουργούς της κυβέρνησης πως το τεράστιο εμπορικό κέντρο πάνω στην κοίτη του Κηφισού- με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει- δεν επηρεάζει τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων!

Στην υπόθεση εμπλέκονται και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της εποχής Σημίτη.

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...