Μία γιορτή για τις εποχές, για τον κύκλο της ζωής, για την αναγέννηση της φύσης

Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12
στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)

Και η γη γυρίζει…
Μία γιορτή για τις εποχές, για τον κύκλο της ζωής, για την αναγέννηση της φύσης

Η 21η Δεκέμβρη έχει επικρατήσει ως ημέρα της γεννήσεως του αήττητου Ήλιου, αφού ο Ήλιος από εκείνες τις ημέρες παύει να χαμηλώνει την τροχιά του και αρχίζει να επανέρχεται ψηλά στον ουρανό ως θριαμβευτής για να ξαναφέρει τη ζέστη και τη ζωή στην παγωμένη φύση.

Αποφασίσαμε λοιπόν να επαναφέρουμε το έθιμο του εορτασμού των εποχών, της αλλαγής, της ανανέωσης, με τον τρόπο και την ματιά που έχουμε σήμερα στα πράγματα. Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε μία στάση ζωής που θεωρούμε ότι αποτελεί μία λύση σε όλα τα παραπάνω. Η πρότασή μας είναι Η Μη Βίαιη Στάση Ζωής. 

Η προσέγγισή μας θα καλύψει το θέμα όσο γίνεται πιο σφαιρικά, δίνοντας έμφαση:
Α) στη διατροφή (με συζητήσεις και εργαστήρια από ειδικούς στον χώρο της διατροφής και του βιγκανισμού, αλλά και ειδικά διαμορφωμένο μενού στο Καφενείο, από βίγκαν σεφ),
Β) στο περιβάλλον και την οικολογία (με παρουσιάσεις και ενημερώσεις για το κίνημα zero waste, αλλά και διαδραστικά εργαστήρια για low waste γιορτές, δημιουργικά παιχνίδια και ιδέες για δώρα),
Γ) στον ίδιο τον άνθρωπο και το πώς μπορεί να ζει με σεβασμό προς τον εαυτό του, προς τον συνάνθρωπό του, με αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση (θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις και παιχνίδια εσωτερικής αναζήτησης, ενωτικού χαρακτήρα, καθώς και ένα βιωματικό εργαστήριο μη βίαιης συμπεριφοράς).

Βεβαίως, από όλα τα παραπάνω δεν θα λείψουν και οι δραστηριότητες που θα δώσουν τον εορταστικό χαρακτήρα του διημέρου, όπως η μουσική, ο χορός και το καλό φαγητό!

Σας προσκαλούμε να έρθετε να παρακολουθήσετε την πρότασή μας, να γίνετε μέρος της αλλαγής που θέλουμε για τους εαυτούς μας και για όλο τον πλανήτη, να διασκεδάσετε, να ενημερωθείτε, αλλά να γίνετε και οι ίδιοι πομποί του μηνύματος αυτής της αλλαγής για τον υπόλοιπο κόσμο.

Γι’ αυτό φέρτε όρεξη και κέφι, τα μπλοκάκια σας για να κρατήσετε

σημειώσεις, αλλά και δικά σας δοχεία, βαζάκια, τάπερ, καλαμάκια ή ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε, ώστε να μην καταναλώσουμε καθόλου είδη μιας χρήσης σε αυτή την γιορτή!


Πρόγραμμα 

Σάββατο 22/12/2018


11:30-12:30:
 Εργαστήριο για τυρί αμυγδάλου, ρόφημα σόγιας και φασολοτρουφάκι με το Στάθη Αλεξάνδρου και τη Βιβή Λαμπροπούλου στο Καφενείο.

12:30-14:00:
 Επιλέγοντας τη μη βία: Παρουσίαση του βίγκαν τρόπου ζωής με τον Ζαννή Ζουγανέλη στην Πολιτεία.

13:30-14:30: Πλατωνική yoga με την Ειρήνη Κολοκυθά στο Πάρκο

14:00-15:30:
 Εισαγωγή και βιωματική άσκηση στη Μη-βίαιη επικοινωνία με τη Στέλλα Κουκογιάννη στην Πολιτεία.

16:00-16:30: Βιωματική άσκηση-οραματισμός:Πρόσκληση στο φως τη μικρότερη ημέρα του έτους με τη Μαρία Α. Αγγελή στην Πολιτεία. Φέρνουμε μαζί μας ένα μικρό αγαπημένο αντικείμενο. Ελάτε στην ώρα σας.

16.30-17.30: 
Απλή βιωματική δραστηριότητα “Mandala της Αλήθειας” στον κύκλο, εμπνευσμένη από την Εργασία για την Επανασύνδεση με τη Μαρία Α. Αγγελή στην Πολιτεία. Ελάτε στην ώρα σας.

18:00-19:00:
 Ενωτικό τραγούδι με τη Μαρία Α. Αγγελή στο Καφενείο. Ελάτε στην ώρα σας.

19:30-21:00:
 Συζήτηση και προβολή: Οι σπόροι ως κοινό αγαθό. Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής στην Πολιτεία.

21:00-23:00: Συναυλία Ινδικής κλασικής μουσικής με Σιτάρ kai Εsraj με τον Ιάσονα Ψαράκη στο Καφενείο.

Κυριακή 23/12/18
 

12:00-13:00: Ται Τσι με το Δημήτρη Μαυροκέφαλο στο Πάρκο ή στην Περπερούνα αν βρέχει.

12:30-14:00: Εισαγωγική συζήτηση στη φυτική διατροφή, κλιματική αλλαγή και μηδέν απορρίμματα με τη Σοφία Κανέλλου και τον Ζαννή Ζουγανέλη στην Πολιτεία.

14:00-17:00: Ανταλλακτικό παζάρι: χαρίστε και διαλέξτε χειμωνιάτικα ρούχα στο Καφενείο.

14:00-16:00: Επανάχρηση και όχι απόρριψη. Εισαγωγή στην Δημιουργική Επανάχρηση. Συζήτηση για τα σκουπίδια των γιορτών – οδηγός για low waste γιορτές: δώρα, διαχείριση με τη Yasmeen Frantzola και τον Ζαννή Ζουγανέλη στην Πολιτεία.

Συμμετοχή της ομάδας Precious Plastic Greece και της ομάδας Cross+ing.


16:00-17:00: 
Παρουσίαση και συζήτηση για τη δημιουργία και τον τρόπο λειτουργίας ενός μοντέλου συμμετοχικής γεωργίας (Κ.Υ.Γ.Ε.Ω) με παράδειγμα το biocò στην Ελβετία. Με την Ευγενία Τσιάνου στην Πολιτεία.

17:30-19:00:
 Εργαστήρι κρουστών και μουσικού αυτοσχεδιασμού με τον Στράτο Κρυσταλλίδη στην Πολιτεία.

18:30-19:30: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική: Η τέχνη της ενέργειας των τροφών με τον Σταύρο Καραγιλάνη και την One Project στο Καφενείο.

19:30- 21:30: 
Μουσικό συναπάντημα: Παλιοί και νέοι φίλοι θα ανταμώσουν σε έναν πολύ αγαπημένο χώρο, για μια μουσική συνάντηση με πολλές αφορμές και αιτίες. Η μουσική σούπα του καφενείου ανακατεύει, ακόμα μια φορά, ένα πιάνο, μια κιθάρα, λίγη τρομπέτα, και δυο σταγόνες κρουστά, μαζί με μπόλικη καλή διάθεση…

* Ευχαριστούμε εγκάρδια το Χώρο γνώσης και πολιτισμού Πολιτεία για τη φιλοξενία δραστηριοτήτων. *

δείτε το event στο facebook και καλέστε φίλες και φίλους

https://www.facebook.com/events/333094720864547/

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...