ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Αρχαιολογία » Ενδιαφέρον από το Georgetown University της Washington για επένδυση γνώσης στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ενδιαφέρον από το Georgetown University της Washington για επένδυση γνώσης στην Ακαδημία Πλάτωνος

Την προοπτική ανάδειξης της Ακαδημίας Πλάτωνος, ως χώρου Γνώσης σε συνεργασίας με το Georgetown University στην Washington καταθέτει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος. Το Πανεπιστήμιο δια των εκπροσώπων του, δείχνει να ενδιαφέρεται σε ένα πρωταρχικό στάδιο, για την αγορά κτιρίων στην περιοχή, στην οποία θα φιλοξενούνται φοιτητές τους, που θα σπουδάζουν στην Αθήνα, κάνοντας μαθήματα στην Ακαδημία Πλάτωνος, Ιστορίας, Αρχαιολογίς, Πολιτικών Επιστημών και Φιλοσοφίας. Την πρόταση αυτή την αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην “Athens Voice”.

Το απόσπασμα για το σχέδιο αναζωογόνηση της περιοχής με την επιστροφής της γνώσης, όπως περιγράφεται στην εφημερίδα, έχει ως εξής:

“Προχθές ήταν εδώ ένας πολύ καλός μου φίλος, που αυτή τη στιγμή είναι διευθυντικό στέλεχος στο Georgetown University στην Washington. Αυτός ο άνθρωπος λατρεύει την Ελλάδα, είναι ελληνικής καταγωγής και έχει μαζέψει γύρω του και πολλούς αρκετά εύπορους Έλληνες που χρηματοδοτούν το Πανεπιστήμιο του Georgetown και οι οποίοι θέλουν να κάνουν κάτι με την Ελλάδα.

Τους πήγα στην Ακαδημία Πλάτωνος και τους μίλησα για το τι θα μπορούσε να είναι η Ακαδημία Πλάτωνος, ένας χώρος όπου έρχονται φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο για να σπουδάσουν Ιστορία, Αρχαιολογία, Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία. Πήραν ένα χαρτί και έγραφαν, «τόσα για να πάρεις ένα κτίριο, τόσα για να το μετατρέψεις, να κάνεις δωμάτια, τόσα για να κάνεις τάξεις, τόσο να κάνεις αυτό, θα μιλήσουμε στο τάδε Πανεπιστήμιο, θα κάνουμε προγράμματα των 15 ημερών, της μιας εβδομάδας». Εγώ απλώς τους είπα την ιδέα και ξαφνικά έβλεπες αυτά τα καταπληκτικά δημιουργικά μυαλά που έχουν τους πόρους, να είναι έτοιμοι άμεσα, να επενδύσουν σ’ αυτή την πόλη και μάλιστα σ’ ένα μέρος της πόλης που για χρόνια τώρα, κανείς δεν είχε επενδύσει. Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα με λίγα λεφτά, να κάνει θαύματα. Και αυτό είναι που πρέπει να ενισχύσουμε».


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: