ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Γειτονιά "Ακαδημία Πλάτωνος" » Ερωτήματα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Ερωτήματα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Απαντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Πάρκου έθεσε η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα-Κολωνού στο δήμο Αθηναίων και την 4η δημοτική Κοινότητα. Αναρτούμε την επιστολή.

Πάρκο-4ΘΕΜΑ: «Λειτουργία και φροντίδα Πάρκου Ακαδημίας Πλάτωνος»

Κύριε πρόεδρε,

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος διαπιστώνουμε ένα ζήτημα που αφορά τη λειτουργία του καθώς και αρκετά ζητήματα που αφορούν τη φροντίδα και διατήρηση του χώρου σε καλή και ασφαλή κατάσταση.

  1. Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας. Το Πάρκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου καθώς και του περιφερειάρχη Αττικής για τα πάρκα/άλση αρμοδιότητάς του, θα έπρεπε μετά τις 4/5/2020 να επιστρέψει στο χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας του, πριν τη λήψη των μέτρων αντιμετώπισης του covid -19. Αυτό δεν γίνεται. Κάτοικοι, που έχουν πρόσβαση από την είσοδο της οδού Αλεξανδρείας, εκεί που συναντά την οδό Τιμαίου, διαμαρτύρονται ότι κάποιες ημέρες η συγκεκριμένη είσοδος είναι ανοιχτή και κάποιες όχι. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότερες είσοδοι κλειδώνονται από κάποια ώρα και μετά, κάτι που δεν γινόταν στο συγκεκριμένο Πάρκο, που λειτουργούσε πάντα σαν χώρος ελεύθερος και ανοιχτός.
  2. Σχετικά με το θέμα της φροντίδας. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που επισυνάπτονται, η εικόνα του Πάρκου και η κατάσταση του εξοπλισμού του, είναι τουλάχιστον κακή. Τα τμήματα, που καθαρίστηκαν από τα χόρτα, είναι παντελώς ξερά και με απότιστα δένδρα και θάμνους. Υπάρχουν εκτεταμένα τμήματα και των δύο ενοτήτων του Πάρκου, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί από τα χόρτα. Ανάμεσά τους, ο αρχαιολογικός χώρος της Οικίας του Ακάδημου – σχεδόν δεν φαίνεται, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι, που βρίσκονται κάτω από τη στάθμη της επίπεδης βάδισης. Πολλά παγκάκια είναι καταστραμμένα, δυσκολεύοντας κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα και τις μητέρες με μωρά. Ο εξοπλισμός καθαριότητας – καλαθάκια, όχι μόνο δεν είναι επαρκής, αλλά και αυτός που υπάρχει είναι, στο μεγαλύτερο αριθμό, κατεστραμμένος.

 

 

Το Πάρκο είναι για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά και τη νεολαία των γειτονιών μας, βασική παράμετρος ευεξίας και ανάσα ζωής. Ειδικά, στις σημερινές συνθήκες απαιτείται η απρόσκοπτη πρόσβαση και παραμονή στους χώρους του. Επίσης, η σταθερή φροντίδα του για τη διατήρηση και βελτίωση του πρασίνου.

 

Παρακαλούμε να απαντήσετε στα ερωτήματα και να ενημερώσετε για τις δικές σας ενέργειες.

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: