Ένα εκατ. ευρώ “κερνάει”ημετέρους, ο Κ. Μπακογιάννης για στολισμό της Αθήνας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Μετά το περσινό τσίρκο, η μπίζνα με τον στολισμό της πόλης συνεχίζεται από τη δημαρχία Μπακογιάννη

Ασχημονεί κατ’ επανάληψη η δημαρχία Μπακογιάννη αποδεικνύοντας με κάθε αφορμή ότι αδιαφορεί για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο χειμαζόμενος κόσμος της πόλης. Η ευκολία με την οποία σπαταλά χιλιάδες ευρώ και πολύ περισσότερο οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί, δείχνουν απαράδεκτη ασέβεια.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, μετά τα 2.000.000€ του Μεγάλου Περίπατου, είναι ο 1.000.000€ χριστουγεννιάτικος μποναμάς στις εταιρείες από όπου θα αγοραστούν τα στολίδια (600.000€) και τις εταιρείες που θα αναλάβουν τον στολισμό και τον αποστολισμό της πόλης (370.000€)!

Το θράσος της δημαρχίας να προχωρά σε τέτοιες ενέργειες αυτή την εποχή, γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι πέρσι, έδινε την πόλη και τους δρόμους της για υιοθεσία στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να τους στολίσει, ισχυριζόμενος ότι υπηρετεί ένα νέο καινοτόμο όραμα και χλευάζοντας ως οπισθοδρομικούς όσους έκαναν κριτική στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του. Φυσικά, η πόλη έγινε «τσίρκο» από τις πολλαπλές «υιοθεσίες» των «αρπαχτάκηδων» και το όραμα κατέρρευσε πριν καν καθιερωθεί. Μάλιστα, οι «φιλάνθρωπες» εταιρείες αφού ξεφορτώθηκαν ότι είχαν στις αποθήκες τους, το φόρτωσαν να αποθηκευτεί στις αποθήκες του δήμου και με εξοδά του γιατί εκείνες δεν το ήθελαν πίσω! Πέρσι όταν η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα τα κατήγγειλε, η δημαρχία αρνιόταν το πρόβλημα.

Φέτος, εν μέσω κορονοϊού το σύνθημα άλλαξε, «Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο». Τι κι αν μας υποχρέωσαν σε lockdown, η Αθήνα θα στολιστεί από τις εταιρείες που θα εισπράξουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να στολίσουν το κέντρο της πόλης ξανά!

Η δικαιολογία μάλιστα, ότι θα δωθούν 370.000€ για τον αποστολισμό γιατί το προσωπικό του δήμου δεν επαρκεί, χειροτερεύει τα πράγματα. Χιλιάδες οι άνεργοι και η δημοτική αρχή βοηθάει να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων με τα λεφτά των δημοτών! Αυτοί που αρνούνται προσλήψεις, αυτοί που αποψίλωσαν όλες τις υπηρεσίες του δήμου από προσωπικό, τώρα «ζητούν και τα ρέστα», υποκρινόμενοι ότι ενδιαφέρονται για την ψυχολογία των κατοίκων.

Είναι προκλητική αυτή η πολιτική! Χλευάζει, αδιαφορεί, είναι ταξικά μεροληπτική! Το κεφάλαιο να ευνοείται και όλα τα υπόλοιπα «στάχτη και μπούρμπερη».

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι θα την ανατρέψουν!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...