ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Αλληλεγγύη » Νέα συγκέντρωση για την σωτηρία του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων

Νέα συγκέντρωση για την σωτηρία του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων

Η αστυνομία σήμερα τα ξημερώματα χτύπησε και συνέλαβε κατοίκους που υπερασπίζονταν το πάρκο Κύπρου & Πατησίων από τα σχέδια «ανάπλασης» του Δήμου Αθηναίων. Μάλιστα το χτύπημα δεν ήταν τυχαίο αλλά «προληπτικό» δηλαδή τρομοκρατικό αφού για σήμερα το απόγευμα στις 17.30 είχε προγραμματιστεί πορεία στη γειτονιά. Η «ανάπλαση» έχει δοθεί στην ιδιωτική εταιρεία Unison, θα κοστίσει 35 εκ. ευρώ και όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι θα αφήσει το πάρκο με λιγότερο πράσινο. 
Η Λαϊκή συνέλευση Κολωνού -Ακ.Πλατωνα-Σεπολιων στηρίζει το  κάλεσμα της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων για Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα σχέδια ανάπλασης δήμου Αθηναίων και Unison.

Το τελευταίο διάστημα με αρχή από τα Εξάρχεια οι γειτονιές μας δέχονται την επίθεση κράτους,δημοτικής αρχής Μπακογιάννη και επενδυτών για να επιβάλλουν τα σχέδια τους 

Την εβδομάδα που μας πέρασε  ήρθε η σειρά για το πάρκο Κύπρου και Πατησίων  που δέχτηκε 3 φορές επισκέψεις εργολάβων που με εργάτες και αστυνομια ήθελαν να αρχίσουν τις εργασίες ανάπλασης. Κάτοικοι και αγωνιστές συγκεντρώθηκαν και εν τέλει η αστυνομία αποχώρησε.

Ως  Λαϊκή Συνέλευση στηρίζουμε και θα συμμετέχουμεa στην πορεία της Τρίτης 5.30μμ στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Καμία ανάπλαση χωρίς να παίρνει υπόψη τις ανάγκες και προτάσεις των κατοίκων,ο εξευγενισμός τους εκδιώκει την κοινωνική βάση των γειτονιών μας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΕΞΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ- ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΎ -ΑΚ.ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: