Η Unison προνομιακός ανάδοχος του δήμου Αθηναίων πέρασε στα χέρια της Mytilineos!

Η γνωστή μας Unison που πετσοκόβει τα δέντρα στην πόλη της Αθήνας με …πρόγραμμα που εξολοθρεύει το αστικό πράσινο, χωρίς γεωπόνους και ειδικούς, με εργάτες της μιας σεζόν, συνήθως μετανάστες, χωρίς κανένα όριο ή έλεγχο από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες της, εξαγοράστηκε από την εταιρεία ενέργειας Mytilineos! Η σύμβαση της Unison με το δήμο Αθηναλιων μόνο για την υπηρεσία πρασίνου ανέρχεται σε 37.271.366 ευρώ! Tην είδηση εξαγοράς γράφει η ιστοσελίδα capital.gr ( εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα).

Όπως γράφει η ιστοσελίδα “Στην εξαγορά μιας νέας εταιρείας προχωρά η Mytilineos. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr ο Όμιλος αποκτά τη Unison μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες που ειδικεύεται στον τομέα του facility managment. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος με αφορμή το δημοσίευμα του Capital.gr και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιγοράς, η διοίκηση επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση συμφωνίας εξαγοράς της Unison, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη καταριστεί σχετική δεσμευτική συμφωνία.

Τα στοιχεία για τη Unison που δίνει το ρεπορτάζ:

Ποια είναι η Unison

Η Unison (πρώην ISS Hellas) ξεκίνησε την πορεία της στην Ελλάδα το 1977 ως μία θυγατρική εταιρία του πολυεθνικού ομίλου παροχής υπηρεσιών ISS, ενώ σήμερα αποτελεί σημαντική δύναμη στον κλάδο του Facility Management, έχοντας λάβει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες πρακτικές από τη μητρική εταιρία, η οποία και δραστηριοποιείται ανελλιπώς στον χώρο, παγκοσμίως από το 1901.

Η Unison από τον Ιανουάριο του 2018 ανήκει πλέον σε Έλληνες μετόχους, ενώ στο πελατολόγιο της περιλαμβάνει ονόματα όπως ο ΟΤΕ, η Fraport που διαχειρίζεται τα ελληνικά αεροδρόμια, η Παπαστράτος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Είναι η πρώτη εταιρία του χώρου στην Ελλάδα που έχει λάβει την υψηλότερη πιστοποίηση, επίπεδο Εxcellent, COVID Shield από την TUV Austria Hellas, απασχολεί πάνω από 2.600 εργαζόμενους ενώ ο κύκλος εργασιών της για το 2022 ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ. 

Ο κλάδος του Facility Management δηλαδή της διαχείρισης ακινήτων, εκτιμάται ότι έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην Ελλάδα καθώς σήμερα το εγχώριο μερίδιο της αγοράς βρίσκεται στο 0,8% του Α.Ε.Π, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες φτάνει και το 2% ενώ στην παγκόσμια αγορά εκτιμάται στα 1,5 τρισ. δολάρια.

Αυτό για την Ελλάδα μεταφράζεται από 1,3 δισ. έως 1,5 δισ. ευρώ, το 70% των οποίων είναι outsourced ενώ η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου υπολογίζεται στο 6% τουλάχιστον μέχρι το 2024, κάτι το οποίο στηρίζεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, οι οποίες με τη σειρά τους ελαχιστοποιούν τα κόστη και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργία στο κλάδο.

Η Mytilineos, η οποία πρόσφατα δημιούργησε μία νέα πλατφόρμα για “έξυπνες” πόλεις, την πλατφόρμα “Smart Cities”, με καινοτόμες υπηρεσίες, εφαρμογές, πρωτοποριακά εργαλεία και προϊόντα που απευθύνονται σε πόλεις, κοινότητες, οικισμούς, ακόμα και μεγάλους οργανισμούς,  που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βιώσιμες, “έξυπνες” κοινωνίες, καθίσταται leader στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης εγκαταστάσεων. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...